top of page
235304527_829408211100372_8466720516789700705_n_edited.jpg

Ce îmi usureaza foarte mult munca si imi aduce satisfactii cand vine vorba de tratamentul acneei e ca am pacienti din ce în ce mai informati si activi în luarea de decizii inspirate. Si posibilitatea de a utiliza tehnologii si aparatura performanta. Asa ca nici vara nu ne oprim si nu ne speriem de acnee, gasim solutiile cele mai bune sa mergem înainte cu tratamentul.

Dr. Adriana Diaconeasa

medic primar dermato-venerolog

Doctor în Stiinte Medicale

Acneea în vacanta (de vara)

Vacanta e bucurie, relaxare, stare de bine si prilej sa lasam grijile pe undeva pe acasa. Dar daca intre grijile noastre se numara si acneea, aceasta e mai greu de ignorat. Avem de-a face cu trei conditii care nu fac bine la acnee: temperaturi crescute, expunere la soare si transpiratie plus/minus o rutina de ingrijire perturbata.

Ca medic care trateaza multi tineri (si nu numai) cu acnee, sezonul vacantei de vara devine adesea o provocare. Sa nu uitam ca majoritatea tratamentelor locale sunt iritante sau fotosensibilizante, asa ca trebuie sa ajustez dozele, sa indic aplicari la 2-3 zile si sa accentuez importanta utilizarii fotoprotectoarelor adecvate. Cand stabilesc un plan de tratament si ingrijire, incerc sa iau în calcul ca acel tanar nu o sa doreasca o vacanta cu un mic geamantan de tuburi si sticlute dupa el. Nici cu tratamentele sistemice nu îmi este foarte usor pentru ca, de exemplu, Doxiciclina administata oral este de asemenea fotosensibilizanta, iar Isotretinoinul poate avea efecte adverse greu de suportat vara. Despre tratamente adjuvante ale acneei active sau ale cicatricilor de acnee, precum peeling-uri chimice, microneedling sau laser resurfacing nici nu se mai aduce vorba pana spre toamna...

Ce îmi usureaza foarte mult munca si îmi aduce satisfactii cand vine vorba de  tratamentul acneei e ca am pacienti din ce în ce mai informati si activi în luarea de decizii inspirate. Si posibilitatea de a utiliza tehnologii si aparatura performanta. Asa ca nici vara nu ne oprim si nu ne speriem de acnee, gasim solutiile cele mai bune sa mergem inainte cu tratamentul.

O terapie care poate fi facuta în siguranta pe tot parcursul anului este Kleresca®.

Kleresca® Acne este un tratament neinvaziv, cu lumina, nedureros, ce foloseste energia fluorescenta pentru stimularea proceselor de reparare ale pielii. Concret, consta în aplicarea pe fata a unui gel special de o frumoasă culoare portocalie si expunerea timp de 9 minute sub lumina Kleresca®. Pe parcursul tratamentului, cromoforii din gel convertesc lumina albastra a lampii in lumina fluorescenta, care patrunde in piele si activeazs mecanismele de reparare. Ulterior gelul este indepartat, iar pielea este curatata si hidratata.

Tratamentul în trei pasi este o experienta chiar placuta, fara durere sau discomfort termic. Obisnuiesc ss stau langa pacient, bine protejata si eu cu ochelari care, la propriu, ma fac sa vad obiectele din jur în nuanțe de roz si oranj. Putem vorbi, glumi sau pur si simplu sa ne bucuram de un moment de relaxare. La terminarea expunerii, dupa indepartarea gelului, pielea poate fi putin inrosita si avertizez pacientul ca poate avea in zilele urmatoare un aspect de piele bronzata, care este rapid reversibil. Protocolul pentru acnee presupune patru sau mai multe sedinte, o data sau de doua ori pe saptamana. Rezultatele au demonstrat un efect benefic de lunga durata, mai ales pentru acneea inflamatorie. Dar se poate include si in protocoalele de tratament ale cicatricilor.

 

Si astfel avem o solutie buna pentru tratamentul acneei indiferent de sezon. 

bottom of page