top of page
83619044_3141494872546197_2211875721846980608_n.jpg

Plasma sangvină împreună cu trombocitele conțin o serie de factori de creștere și alte molecule bioactive cu rol important în proliferarea celulară, creșterea tisulară, sinteza de colagen și neovascularizație. Injectarea PRP la nivelul dermului prin tehnica de mezoterapie vine cu acest plus de factori care sunt necesari pe măsură ce pielea îmbătrânește. Aspectul ulterior este de revitalizare, îmbunătățire a texturii și a elasticității pielii, într-o manieră naturală, proprie fiecarei fizionomii. 

Dr. Adriana Diaconeasa

medic primar dermato-venerolog

Doctor în Stiinte Medicale

Planul de rejuvenare minim invaziva cu PRP (Platelet-Riched Plasma)

Într-o lume plină de opțiuni, ne vedem în fața unei provocări: aceea de a face alegerile benefice pentru noi. Și domeniul esteticii medicale nu face excepție. Orizontul nostru de cunoaștere s-a lărgit, informația este la un click distanță, specialiștii ne stau la dispoziție, resursele materiale ne permit să ne gândim la susținerea unui aspect tânăr al pielii, tratamentele ”de frumusețe” nu mai sunt de mult considerate un capriciu. Cum să aducem puțină ordine și să ușurăm alegerile? Abordarea mea este: prin informare atentă și planificare a acțiunilor concrete.

Atunci când scriu aici despre un subiect, mă bucur să împărtășesc experiența personală. Despre PRP, o fac practic din ambele perspective: și cea de medic, dar și cea de pacient - sau mai bine spus, fericit beneficiar al unor tratamente estetice.

Terapia cu propria plasma presupune utilizarea resurselor proprii ale organismului ca rezervor de factori de creștere și revitalizare. Este o tehnică care are deja proba timpului, fiind utilizată pe scară largă de cel puțin 20 de ani, în mai multe arii terapeutice. Practic, s-a constatat că plasma sangvină împreună cu trombocitele conțin o serie de factori de creștere și alte molecule bioactive cu rol important în proliferarea celulară, creșterea tisulară, sinteza de colagen și neovascularizație. Injectarea PRP la nivelul dermului prin tehnica de mezoterapie vine cu acest plus de factori care sunt necesari pe măsură ce pielea îmbătrânește. Aspectul ulterior este de revitalizare, îmbunătățire a texturii și a elasticității pielii, într-o manieră naturală, proprie fiecarei fizionomii. 

Ședința de PRP pentru rejunvenarea feței este o procedură de cabinet, care durează aproximativ o oră.  Prima jumătate de oră se stă cu cremă anestezică locală, care va înlătura orice urmă de discomfort în timpul injectării. Apoi se recoltează sânge prin puncție venoasă, în tubul special - în cazul clinicii noastre, utilizăm RegenLab BCT® (am ales firma elvetiana RegenLab datorita biocompatibilitatii materialelor) - și se centrifughează în centrifuga omologată pentru această procedură, de față cu pacientul. Pocedura omologată de recoltare și preparare reprezintă practic garanția obținerii unui produs de injectare optim, care să înlăture din sângele venos recoltat orice factor iritativ și să asigure un lichid de injectare corect, compus din plasma și trombocite viabile. Urmează injectarea propriu-zisă, prin tehnica de mezoterapie punct cu punct.

Recuperarea este rapidă, papulele de injectare dispar în câteva ore, nu este nevoie de izolare în casă. Pentru a minimiza timpul de recuperare, avem la dispozitie o tehnologie pe baza de lumina - Celluma®. Îngrijirea postprocedură este simplă, iar riscurile sunt minime.

Dar cum am trece la acțiune concretă?! Cu un plan de rejuvenare PRP față/decolteu sezonier; ca un fel de pregătire de vară și de iarnă; patru ședințe, la două-patru săptămâni interval, două cure pe an. Este ceea ce mie mi-a adus ordine și disciplină în ce privește îmbunătățirea aspectului tenului. Un alt plan viabil și la fel de coerent este să includem PRP în combinație cu o altă terapie minim invaziva, de ex microneedling+radiofrecvență (RFNEED Omnia System®). În acest caz, posibil să facem două ședințe în loc de patru, alternativ cu celelalte terapii.

Despre tehnica de microneedling în combinație cu radiofrecventa revenim cu detalii într-un articol viitor.

 

Aceasta este povestea PRP pentru rejuvenarea feței pe scurt. Pentru a ne scrie povestea noastră cu bucurie, relaxare și professionalism, întotdeauna avem un timp dedicat în cabinet pentru explicații, dialog și alegerea împreună a unui plan de tratament. Pentru că a avea un plan, a aduce ordine în oricare dintre aspectele vieții noastre, chiar unele care par supuse capriciului, poate fi o sursă nebanuită de fericire. Descărcam un plus de dopamină pentru că am îndeplinit cu succes un obiectiv propus și serotonină atunci când ne privim în oglindă mulțumite!  

Dr Adriana Diaconeasa

Medic primar dermato-venerolog

Doctor în Științe Medicale

Terapia cu propria plasma presupune utilizarea resurselor proprii ale organismului ca rezervor de factori de creștere și revitalizare.

bottom of page