« Înapoi

Tratamentul lentiginelor solare cu lumina inteligent? LIMELIGHT

Ce este lumina inteligenta Limelight?

Limelight este o lampa ce emite o lumina in spectrul vizibil si infrarosu (520-1100 nm), avand capacitatea de a utiliza 3 programe diferite in functie de targetul propus (leziuni pigmentare, leziuni vasculare sau combinatii intre cele doua).

Ce sunt lentiginele solare?

Lentiginele solare sunt pete maronii situate pe zonele expuse la soare (fata, antebrate, maini, spate), cu diametrul variind intre 1-3 mm, cu tendinta la confluare. Mai sunt cunoascute drept “pete de batranete”, dar ele pot apare si la persoanele tinere, dupa expunere intensa la soare. Se pot estompa dupa intreruperea expunerii la soare, dar pot si persista indefinit.

Cum se trateaza lentiginele solare?

In primul rand trebuie evitata expunerea la soare si trebuie utilizate creme de protectie solara.
Pentru o maxima eficienta, crema de protectie solara trebuie aplicata cu 30 de minute inaintea expunerii la soare, cu generozitate si reaplicata la fiecare 2 ore sau mai repede in anumite conditii (transpiratie excesiva, intrare in apa, sters cu prosopul).
Distrugerea lentiginelor (laser, lumina intens pulsata, crioterapie, electrocauterizare) are rezultate bune, dar intotdeauna asociata cu folosirea indelungata a cremelor de protectie solara.
Produsele de albire (hidrochinona, retinoizi) nu ofera rezulatate spectaculoase.

Cum decurge tratamentul cu Limelight?

Pentru inceput se realizeaza testarea pielii, cu citirea rezultatului la 20 de minute si la 3 zile. Daca zona testata se inchide la culoare si se acopera de o crusta fina maronie, atunci energia este cea dorita. Daca zona se inroseste excesiv si se inchide mult la culoare, energia trebuie scazuta.
Sunt necesari ochelari de protectie atat pentru medic cat si pentru pacient.
Pentru tratamentul lentiginelor solare se dezinfecteaza zona de tratat, apoi se aplica lumina intens pulsata, cel mai frecvent fara gel.
Tratamentul nu este dureros, nefiind nevoie de anestezie.
O luna dupa fiecare sedinta de tratament trebuie evitata expunerea la soare si trebuie folosita crema de protectie solara.

Cum ne pregatim de tratament?

Ideal, tratamentul trebuie facut cand pielea nu este bronzata (si nici data cu autobronzant). In rest, nu avem nevoie de o pregatire speciala.

Cate sedinte sunt necesaresi cat incepe sa se vada efectul?

Sunt necesare intre 4-6 sedinte, spatiate la 2-4 saptamani una de cealalta. Efectul incepe sa se vada dupa ce cade crusta fina maronie formata (10-12 zile).

« Înapoi