« Înapoi

Restaurarea volumelor cutanate cu plasma autologa bogata in trombocite (PRP) imbogatita cu ser autolog cu trombina (ATS)

Prin ce difera aceasta metoda de umplerea ridurilor cu fillere?

Diferenta este ca nu se umple doar ridul cu o substanta straina, ci se introduce un gel propriu bogat in trombocite, care stimuleaza sinteza de fibroblasti, ceea ce duce mai departe la sinteza de colagen si alte substante ale matricei extracelulare, cu ajutorul carora ridurile se umplu in mod natural.

Care sunt candidatii ideali pentru aceasta procedura?

Orice persoana care doreste corectia ridurilor fetei si prefera utilizarea in acest scop a unei substante naturale, proprii.

Ce riduri pot fi corectate?

Santurile nazogeniene, cearcanele, restaurarea volumului obrajilor, ridurile situate deasupra buzei superioare (ridurile “fumatorilor”), ridurile de la nivelul gatului, fata dorsala a mainilor.

Cum decurge procedura?

Se recolteaza sange in doua eprubete separate, sange care se centrifugheaza separat; se amesteca apoi in acceeasi seringa 0,1 ml de ser autolog cu 0,9 ml plasma bogata in trombocite. Produsul obtinut trebuie injectat in 3 minute (apoi el devine foarte vascos si nu se mai poate injecta).
Se dezinfecteaza pielea iar apoi se introduce substanta in rid pe masura ce se retrage acul (tehnica retrograda).

Este dureroasa procedura? Trebuie o pregatire speciala?

In general, procedura nu este dureroasa dar se poate anestezia zona de injectat cu crema sau gel anestezic.
Pacientul trebuie sa intrerupa cu o saptamana inainte tratamentele (in cazul in care face) cu aspirina, aloe vera, vitamina E, antibiotice (care pot creste riscul de sangerare sau pot afecta calitatea trombocitelor).

Care sunt potentialele efecte adverse?

Datorita faptului ca se introduce un produs propriu, toleranta este foarte buna.
Pot aparea insa vanatai care vor disparea in cateva zile- o saptamana. De asemenea, cateva ore zona tratata poate fi rosie si usor umflata.

Cate sedinte sunt necesare si cand se vede efectul tratamentului?

Ideal, sunt necesare 3 sedinte la o luna distanta. Efectele se vad imediat, dar colagenul se produce in timp, astfel ca efectul se amplifica la 3-6 luni de la prima injectare.

« Înapoi