« Înapoi

mb?trnirea pielii fe?ei

Articol de Dr. Florin Juravle, apărut în Revista Tango, noiembrie 2008

Cauzele care duc la îmbătrânirea prematură a pielii şi în special a celei de la nivelul feţei sunt expunerea la lumina solară, fumatul, dispariţia grăsimii subcutanate.
Dacă la o persoana tînără pielea feţei este fina, fermă, fără riduri, odată cu trecerea timpului şi sub acţiunea razelor solare apar semnele îmbătrânirii pielii. Pielea îşi pierde elasticitatea ceea ce duce la lăsarea pielii, apariţia ridurilor adânci. Apar modificari ale texturii pielii, se măresc porii şi apar ridurile fine.
De asemenea se modifică şi culoarea pielii, apar petele pigmentare, atât cele datorate vârstei cât şi soarelui, apar zone de roşeaţă (rozaceea), vase sparte sau dilatate.
Pentru ameliorarea anumitor semne de îmbătrânire a pielii se pot folosi metode chirurgicale sau nechirurgicale.
Metodele chirurgicale pot fi mai radicale, cum ar fi liftingul chirurgical, prin care se înlătură pielea lăsată în exces de la nivelul feţei sau al gâtului, se ameliorează ridurile sau se ridică pielea de pe frunte.
Există metode chirurgicale mai puţin radicale prin care se îmbunătăţeşte aspectul pielii feţei cum ar fi introducerea de grăsime proprie în locurile unde aceasta a dispărut, mini liftinguri etc.
Metodele nechirurgicale includ tratamentele cu botox, acid hialuronic, peelingul chimic etc.
Cea mai modernă metodă nechirurgicală de înlăturare a efectelor îmbătrânirii premature a pielii feţei este folosirea diverselor tipuri de laser.
Prin tratamentul cu laser sau diverse combinaţii ale acestuia cu alte tipuri de tratamente se poate obţine recăpătarea elasticităţii pielii, închiderea porilor dilataţi, dispariţia petelor pigmentare sau vasculare, dispariţia ridurilor fine sau ameliorarea celor adânci.
Există mai multe tipuri de tratamente laser în funcţie de nevoile pacientului. Aceste metode se pot folosi singure (de ex. tratament doar pentru petele pigmentare sau pori deschişi) sau tratamente combinate pentru ameliorarea tuturor aspectelor pielii îmbătrânite.

Procedura Laser Genesis foloseşte tehnologia laser non-invazivă pentru a trata eficient ridurile fine, porii măriţi, textura inegală a pielii, eritemul difuz şi cicatricile. Puteţi observa îmbunătăţiri uşoare dar consistente după fiecare tratament, fără efecte secundare nedorite precum învineţire sau iritarea excesivă a pielii. Tratamentele se pot desfăşura relaxat, confortabil, fără utilizarea anesteticelor locale sau a gelului.
Pacienţii trataţi cu Laser Genesis au raportat rezultate excelente pe faţă şi gât. În plus, medicii pot recomanda această terapie pentru diminuarea cicatricilor recente din alte părţi ale corpului.
Eritemul difuz reprezintă înroşirea generală a feţei. Această problemă este cauzată de capilarele dilatate, ceea ce duce la impresia generală de roşeaţă pregnantă, cu vase de sânge vizibile. Zonele cele mai frecvent afectate sunt nasul, fruntea şi obrajii. Roşeaţa difuză este deseori asociată cu rosacea. Laser Genesis vă ajută să trataţi şi să reduceti numarul şi intensitatea episoadelor de “flush”.
Majoritatea pacienţilor descriu tratamentul ca fiind relaxant. Veţi simţi o uşoară încălzire a suprafeţei pielii în timpul procedurii. Vă puteţi relua imediat activitatea normală. Trebuie să folosiţi creme de protecţie solară în timpul activităţilor în aer liber.

Laser Genesis încălzeşte dermul superior, şi astfel stimulează producerea de colagen. În capilarele dilatate se generează o căldură suplimentară datorita absorbţiei crescute, ceea ce reduce eritemul difuz.
Nu veţi avea nevoie de gel, cremă anestezică sau gheaţă înainte de tratament. Înainte de tratamentul Laser Genesis propriu-zis, va trebui să îndepărtaţi orice urmă de machiaj sau cremă hidratantă şi, în unele cazuri, să radeţi zona care urmează să fie tratată.
Rezultatele unei singure şedinţe sunt de cele mai multe ori discrete. În medie, este nevoie de patru până la şase sedinte pentru a obţine rezultate optime. Starea şi necesităţile fiecărui pacient în parte sunt diferite.
Majoritatea pacienţilor au remarcat foarte puţine efecte secundare sau nici unul. Cel mai frecvent este o uşoară înroşire care va dispărea în câteva ore după tratament
Pe parcursul a patru sau cinci şedinţe, Laser Genesis poate îmbunătăţi aspectul tenului, netezind neregularităţile acestuia cauzate de vârstă, soare sau cicatrici. Veţi obţine un ten mai luminos, mai sănătos, pe măsură ce se reduc diametrul porilor şi micile imperfecţiuni. Rezultatele tratamentului individual sunt discrete, dar efectul general al mai multor tratamente poate fi spectaculos.

Photo Genesis este un sistem de lumină pulsatoare deosebit de eficient pentru tratarea, la un nivel de energie foarte confortabil, a eritemului (rosacea), a petelor şi a leziunilor solare. Nu este necesară utilizarea în prealabil a anestezicelor locale sau gelului. Se poate obţine rezultate foarte bune în doar una sau două şedinţe.
Teoretic se poate trata fără riscuri orice parte a corpului care prezintă discromii, eritem difuz, sau pete de la soare sau de vârstă. Faţa, pieptul, umerii şi braţele sunt zonele cel mai frecvent tratate deoarece ele sunt cel mai frecvent expuse la soare. Răspund bine la tratament petele mici, închise la culoare, precum şi pielea acoperită de pistrui.
Lumina vizibilă emisă prin procedura Photo Genesis este absorbită în mod selectiv de către petele pigmentate şi zonele roşii de pe piele. Efectul terapeutic este produs de încălzirea celulelor pigmentate.
Spre deosebire de alte sisteme, Photo Genesis nu necesită aplicarea unui gel sau anestezic local înainte de tratament. Aplicarea gelului necesită timp şi este neconfortabilă. Photo Genesis reprezintă ultima generaţie în domeniul tratamentelor cu lumină intens pulsată.
În mod normal, este suficient un tratament sau două pentru a observa rezultate spectaculoase. Tratamente suplimentare pot fi necesare în cazul petelor cu suprafaţă mare sau închise la culoare sau pentru zonele cu densitate mare de pistrui sau grav afectate de soare.
Majoritatea pacienţilor observă o îmbunătăţire vizibilă în decurs de două până la trei săptămâni de tratament. Tenul va arata curat şi întinerit.
În timp, pot apărea noi pete dacă pielea este expusă din nou la soare. Şi aceste pete pot fi îndepărtate prin aceeaşi procedura. Folosiţi creme de protecţie solară pentru a reduce efectele soarelui şi apariţia petelor şi eritemului excesiv.

Titan – tehnologie unică în lume, vă oferă o alternativă naturală pentru întinerirea pielii. Folosind energia luminii pentru a stimula producţia nouă de colagen în profunzimea pielii, Titan întinde pielea de pe faţă, braţe, abdomen şi picioare. Este soluţia ideală pentru a vă îmbunătăţi aspectul pielii, fără intervenţii chirurgicale care presupun un timp de recuperare mai lung, sau injecţii neplăcute.
Titan foloseşte o lumină infraroşu, controlată, în deplină siguranţă, pentru a încălzi dermul. Încălzirea produce contractarea imediată a colagenului din derm, conducând la întinderea pielii. În timpul procedurii, suprafaţa pielii (epidermul) este protejată în permanenţă prin fazele de răcire care alternează controlat cu încălzirea. După procedură, producţia nouă de colagen provoacă în continuare întinderea pielii, îmbunătăţind aspectul pielii laxe, a ridurilor sau a şanţurilor nazo-labiale, de exemplu.
Au fost tratate cu succes multe zone ale corpului care prezentau piele lăsată. Pielea laxă de pe maxilar, abdomen şi braţ a răspuns deosebit de bine la tratament.
Deoarece procedura folosită de Titan constă în încălzirea ţesutului aflat sub suprafaţa pielii, pot fi trataţi pacienţii cu orice tip de piele. Posibili pacienţi sunt bărbaţi şi femei având orice vârstă şi tip de piele.
În cazul unor pacienţi, rezultatele au fost observate imediat. Totuşi, pentru cei mai mulţi pacienţi, rezultatele vor deveni vizibile pe parcursul următoarelor trei până la şase luni, timp în care se formează un strat nou de colagen şi pielea se întinde.

De obicei pacienţii au mai mult decât o singură modificare a aspectului pielii. De aceea de cele mai multe ori este necesar un tratament combinat al acestor proceduri pentru a obţine cel mai bun rezultat. Această combinaţie de tratamente se poate face în aceeaşi şedinţă de tratament sau în şedinţe diferite successive în functie de tipul modificărilor. Posibilitatea acestei asocieri face ca aceste tratamente sa fie personalizate şi adaptate nevoilor fiecărui pacient.
De asemeni aceste tratamente pot fi asociate cu alte tratamente complementare ale efectelor îmbătrânirii premature a pielii. Se pot asocia cu tratamentul cu botox, ăacid hialuronic sau alte fillere, peeling chimic sau microdermabraziune.

« Înapoi