« Înapoi

Epilarea de lung? durat? cu laser ND:YAG - CUTERA COOLGLIDE (USA)

De ce acest sistem şi nu altele?

Pentru că acest laser se adresează tuturor tipurilor de piele, inclusiv pielii închise la culoare şi pentru că are sistem de răcire încorporat, protejând astfel ţesuturile din jur.

Care este avantajul utilizării laserului Nd:Yag faţă de lumina intens pulsată?

Fiind o singură lungime de undă (1064nm) acţionează ţintit, în profunzime şi cu efecte secundare minime, ceea ce face ca eficienţa să fie net superioară luminii intens pulsate (care este o lampă şi are un interval variabil de lungimi de undă eliberate, în felul acesta ea se disipă mai uşor la nivelul structurilor întâlnite, acţionând mai superficial şi cu mai multe potenţiale efecte secundare). În plus, în cazul laserului, sunt necesare mai puţine şedinţe de tratament pentru obţinerea efectului.

Cum acţionează laserul?

Laserul are ca ţintă pigmentul (melanina) din structura firului de păr. În momentul când raza laser atinge ţinta, energia laser se transformă în energie termică care distruge părul aflat în faza de creştere (firele de păr de pe corpul nostru au un anumit ciclu de evoluţie: stagnare, crestere, involuţie, eliminare). Deoarece firele de păr ajung în faza de creştere în momente diferite, sunt necesare mai multe şedinţe de tratament.
Părul roşcat şi cel alb nu sunt afectate.
Părul nu cade imediat după tratament ci este eliminat în aproximativ o lună odată cu descuamarea fiziologică a pielii.

Ce zone se pot epila şi câte şedinţe sunt necesare?

Se poate epila orice zonă păroasă a corpului: picioare, axile, zona inghinală, faţa, buza superioară, bărbia, pieptul, spatele etc. Pentru o eficienţă maximă sunt necesare 6-8 şedinţe spaţiate la 1-2 luni în funcţie de ritmul creşterii părului., apoi pentru menţinerea efectului, poate fi necesară o şedinţă pe an.

Este o procedură dureroasă?

Datorită faptului ca piesa de mână care alunecă pe piele are sistem de răcire încorporat, procedura este uşor de suportat, fiind percepută doar o senzaţie de întepătură care poate fi mai intensă in zonele mai sensibile sau cu o densitate piloasă mai mare.

Cine poate beneficia de epilarea laser?

Orice persoană care vrea să scape de părul nedorit cu durere minimă, în cazul creşterii pe sub piele a firelor de păr, în cazul apariţiei de iritaţii după epilarea cu ceară.

Care sunt posibilele efecte secundare?

În general, nu există efecte secundare. Cel mai frecvent poate apare o uşoară înroşire a pielii care poate persista câteva ore, apoi dispare complet.

Cum trebuie pregătită pielea pentru epilarea laser?

Cu aproximativ 1-2 luni înainte de efectuarea tratamentului, părul trebuie epilat doar cu crema sau cu lama (trebuie păstrată radăcina). Părul trebuie ras proaspăt în ziua efectuării procedurii.

Cât durează procedura şi care sunt instrucţiunile posttratament?

În funcţie de zona tratată o şedinţă durează între 10 minute şi o oră. O lună după tratament trebuie evitată expunerea la soare.

« Înapoi