« Înapoi

Acidul hialuronic ?i PRP

Acidul hialuronic si PRP: noua combinatie de succes in rejuvenarea tenului - dr. Andra Orosan

10 martie 2015 la 14:53

Ce este Cellular Matrix?

Este un tratament de reintinerire care contine plasma imbogatita cu trombocite si acid hialuronic.
Acidul hialuronic este o componenta nelipsita a tesuturilor conjunctive la toate speciile de mamifere, avand rolul de a atrage apa si de a stabiliza alte molecule, conferind volum tesuturilor.

De ce Cellular Matrix?

Cunoscuta ca si “liftingul vampir”, procedura de injectare de plasma imbogatita cu trombocite (PRP) are efect de reintinerire la nivelul pielii, de crestere a elasticitatii cutanate prin indepartarea componentelor fotoimbatranite si stimularea sintezei de fibroblasti (din care se formeaza colagenul). Adaugand acid hialuronic, se realizeaza o matrice care actioneaza ca un suport pentru trombocitele injectate, prevenindu-se astfel dispersia lor, suport umplut ulterior de apa si fibroblasti din care se formeaza tesutul de colagen care da “sustinerea” pielii, in felul acesta realizandu-se refacerea tridimensionala a structurilor imbatranite.

Care sunt candidatii ideali pentru aceasta procedura?

Orice persoana care doreste corectia ridurilor fetei si prefera utilizarea in acest scop a unei substante naturale, proprii, imbogatita cu acid hialuronic.

Ce riduri pot fi corectate?

Santurile nazogeniene, cearcanele, restaurarea volumului obrajilor, ridurile situate deasupra buzei superioare (ridurile “fumatorilor”).

Este dureroasa procedura? Trebuie o pregatire speciala?

In general, procedura nu este dureroasa dar se poate anestezia zona de injectat cu crema sau gel anestezic.
Pacientul trebuie sa intrerupa cu o saptamana inainte tratamentele (in cazul in care face) cu aspirina, aloe vera, vitamina E, antibiotice (care pot creste riscul de sangerare sau pot afecta calitatea trombocitelor).

Care sunt potentialele efecte adverse?

Toleranta este foarte buna, potentialele efecte adverse tin in special de introducerea acidului hialuronic- posibile alergii si reactii de tip hipersensibilitate de tip intarziat.
Pot aparea si cateva vanatai care vor disparea in cateva zile- o saptamana. De asemenea, cateva ore zona tratata poate fi rosie si usor umflata.

Cate sedinte sunt necesare si cand se vede efectul tratamentului?


Ideal, sunt necesare 3 sedinte la o luna distanta. Efectele se vad imediat, dar colagenul se produce in timp, astfel ca efectul se amplifica la 3-6 luni de la prima injectare.

« Înapoi